Konsert med Andrea & Audun

I forbindelse med Drammen Ascred Music Festival er det konsert i Drammen baptistkirke torsdag 19. september kl 19.00

Audun Haave Reknes er nyutdannet pianist innen rytmisk musikk. Han spiller i mange konstellasjoner og har gitt ut albumet First Brew med gruppen Dark Roast i 2018. Andrea Louise Horstad har en batchelorgrad i utøvende jazzmusikk, sang. Hun har studert med Solveig Slettahjell. De to har sammen gitt flere konserter i Drammen og omegn, blant annet i kulturkirken på Lierskogen.

Andrea og Audun skriver egen musikk i et format som har bred appell. De framfører også gjerne andres musikk.

Hør sangen Walking in the Air som de to framførte i Strømsgodset kirke

Drammen Baptistmenighet er vertskap for kveldens konsert og det blir lett servering.

Mer informasjon/billetter

Skrevet i Uncategorized | Kommentarer er skrudd av for Konsert med Andrea & Audun

I august starter utskifting av taket

Skifte av utvending tak på den eldste delen av kirkebygget er siste del av det omfattende restaurerings- og byggearbeidet menigheten har holdt på med siden slutten av 1980-tallet.

Kirkebygget, slik det ble oppført i 1907 med hovedbygningen til venstre, som fortsatt står og nå skal få nytt taktekke. Kirkebygget i Jugendstil er tegnet av den legendariske Drammensakitekt, N P Nilsen.

Av Roger Dahl

Kirkebygget, som ble bygget allerede i 1907 har i alle år vært «hjemmet» der Drammen Baptistmenighet har hatt sin virksomhet. Taket som nå skal skiftes er på rundt 300 kvadratmeter, og blir med det den siste enkeltbiten i renoveringsarbeidet av kirken.

Arbeidet med utskifting av taket er satt ut til entrepenørfimaet Bogen og Mathisen, som etter planen skal starte opp arbeidet 11. august. Gammelt taktekke (sementstein fra 1957), med sløyfer, lekter og papp skal fjernes. Først da vil en se hvordan bordtaket fra 1907 er. Forhåpentligvis er det bare mindre skader i dette, men noen råteskader kjenner vi til. Utbedring av disse er tatt med i tilbudet, der det også er lagt inn en buffer for ytterligere skader på taket.

I etterkrigsårene ble sidebygningen bygget om til et forretningslokale og en bolig for menighetens pastor. Hovedbygget ble bygget om innvendig, men beholdt i stror grad utseendet utvendig. Arkiteken ddenne gang var Nilsen jr, som førte arven videre.

Tilbudet fra entreprenøren er på 1.650 000, inkludert en buffer for ukjente råteskader. I anleggsperioden vil hele bygget få et ekstra anleggstak over, slik at en kan arbeide uavhengig av været. Etter føringer fra kommunen om nytt taktekke, da bygget er registrert med verneklasse, vil ennå legge stein som er så lik som den opprinnelige steinen som mulig. Det betyr at det vil bli lagt på rødlig tegnstein på taket.

Kirkebygget som det ser ut i dag. Hovedfasaden er inntakt, og ny og tjenlig sidebygning ble innviet i 1990. Et arbeid menigheten fikk Byggeskikksprisen for. Arkitekt var Trond Fossen. Senere har det blitt bygget til en fløy bak kirken, blitt tilrettelagt med rømningstrapper og handikappramper. Arkitekt for de siste endringene har vært Trond Martens.

Siden slutten av 1980-tallet har menigheten brukt rundt ni millioner kroner (beløpet er ikke inflasjonsjustert) til restaurering , bygging av nytt menighetssenter i tilknytning til kirkebygget og tilrettelegging for moderne krav til bygningsmassen. Ved siste årsskifte hadde menigheten drøyt halvannen million i gjeld. Det er således en betydelig frivillig innsats, både i form av pengegaver til prosjektet, og også arbeidsinnsats på deler av arbeidene som er utført.

Arbeidene som starter midt i august er planlagt til å vare tre måneder. Eiendomsutvalgt følger prosessen på vegne av menigheten.

Skrevet i Uncategorized | Kommentarer er skrudd av for I august starter utskifting av taket

Hør hele Markusevangeliet!

Tim og Donadee Peterson. Foto: Privat

Tim Peterson, luthersk prest fra USA, står for framføringen av Markusevangeliet, søndag 17. mars kl 19.00 i Drammen baptistkirke.

– Jeg ønsker å fortelle om Jesus, sier Tim, og understreker at han er forkynner. Han forteller at han ønsker at folk skal lytte til Guds ord og oppmuntres til å lære det, om hvorfor han presenterer Markusevangeliet, og fortsetter:

– Markusevangeliet er kortere enn de andre evangeliene, slik at hele evangeliet kan presenteres på en gang. I kirken vil vanligvis hører små biter av evangeliet. Det er godt å høre hele evangeliet sammen. Svein Tindberg viste kraften av å presentere Markusevangeliet i Norge.

– I Minnesota hadde vi også en skuespiller, Tom Stolz, som presenterte hele Markusevangeliet på teateret I over 20 år. Jeg er ingen skuespiller, men har brukt tid til å lære Markusevangeliet utenatt slik at jeg kan også gjøre det samme. Jeg ønsker å hjelpe folk høre Jesu budskap – hvem han er, hva han gjorde, hva han lærte, og hvordan han kommer til oss.

Tims oldeforeldre utvandret til Minnesota fra Valdres, Nordfjord, og Småland på 1870-tallet og 1880-tallet.

 

 

Skrevet i Uncategorized | Kommentarer er skrudd av for Hør hele Markusevangeliet!

Nye ledere i menigheten

Niels Fredrik Skarre (t.h) overtok fra årsskiftet som leder for menighetsrådet. Anders Solheim Olsen (t.v) ble valgt inn som nytt medlem i menighetsrådet.

I gudstjenesten søndag 10. februar ba menigheten, med pastor Kent Remi Westergren og det øvrige menighetsrådet i spissen, om Guds velsignelse over tjenesten disse to har tatt fatt på.

Menighetens visjon: «Ledet av Gud, preget av omsorg, plass til alle» er førende for retningen menighetsrådet med Niels Fredrik Skarre og Kent Remi Westergren i ledelsen skal lede menigheten i.
(tekst/foto: Roger Dahl)

Skrevet i Informasjon | Kommentarer er skrudd av for Nye ledere i menigheten

Mer enn et kulturminne

Mer enn et kulturminne

Det er fint å være et kulturminne, men baptistmenigheten i Drammen ønsker først og fremst å være nær og tilstede i byen.

Av Roger Dahl

Baptistkirken i Drammen ligger sentralt i byen, bare et par/tre minutters gange fra jernbanestasjon og busstasjon.  Den eldste delen av bygget er fra 1907,  det er tatt godt vare på og tilpasset dagen krav til kirkebygg. Sammen med tilbygget, som Trond Fossen tegnet i 1986, og menigheten tok i bruk fire år senere, danner kirken rett ved Strømsø torg et godt utgangspunkt for å være nær og tilstede i byen.

Aksjon Brannvakta og Drammen historielag sier på plaketten som de har fått festet på kirkeveggen at det er ukjent arkitekt på den gamle delen av kirkebygget. Slik er bygget også presentert i Drammen kommunes liste over bygninger med særlig bevaringsverdi.

Mer enn et kulturminne

Men det stemmer ikke at en ikke kjenner til arkitekten. I menighetens gamle protokoller og i historikken som ble utgitt ved 50-årsjubileet sies det at bygget er tegnet av arkitekt Nilsen og oppført av byggmester Solheim. Byhistoriker Jo Sellæg bekrefter at arkitekt Nilsen som menighetens papirer henviser til er den renomerte Drammensarkitekt N P Nilsen, som var en av dem som preget bybildet i første halvdel av forrige århundre. Det fantes ikke mange arkitekter i Drammen på den tiden, og bare en som het Nilsen, fortsetter Sellæg.

Jeg kan fortelle at jeg har hatt en «sterk mistanke» om at N P Nilsen (han brukte aldri sitt fulle navn – Nils Petter) var arkitekten bak Eben Ezer, men har ikke funnet håndfast dokumentasjon på det, sier Jo Sellæg og legger til at N P Nilsen stod bak en rekke bygg i samme bydel på den tiden,og sier at byggestilen er typisk for akritekt N P Nilsen, som var representant for nyklassisimen fram til ca 1930. Da ble han og andre Drammensarkitekter førende for den såkalte amerikanske modernistiske stilen. N P Nilsen står blant annet bak flere jugendbygg i Drammen fra omtrent samme tidsperiode som kirka ble bygget.

Da kirkebygget var ferdig i desember 1907, etter en svært hektisk byggeperiode som begynte i mai, ga menigheten bygget navnet Eben Ezer, med henvisning til bibeltektsten » Der tok Samuel en stein og satte den opp mellom Mispa og Sjen. Han kalte steinen Eben-Eser – «Hjelpesteinen» – og sa: «Så langt har Herren hjulpet oss.» 1. Sam 7,12. Som i 1907 er menigheten som samles i baptistkirken i Dammen fortsatt takknemlig for at så langt har Herren hjulpet.

I menighetens visjon heter det; Ledet av Gud, Preget av omsorg, Plass til alle. Med det utgangspunktet ønsker en å være tilstede i byen.

Baptister fra hele Norge har blitt godt kjent med baptistkirken i Drammen siden Baptistenes lederkonferanse har vært i byen, og tildels brukt kirkelokalene de tre siste årene. Ny konferanse gjennomføres i mars neste år.

Skrevet i Uncategorized | Kommentarer er skrudd av for Mer enn et kulturminne

Taushet taler sterkt

I stillhet gikk marsjen Walk for freedom, som Geta Sigland ledet an i, gjennom Drammens gater lørdag 20. oktober.

Tekst: Roger Dahl Foto: Dan Tore Stensland Film: Arne Knutsen

Aksjonen Walk for freedom, er et av organisasjonen A21s tiltak i kampen mot moderne slaveri og menneskehandel. Walk for freedom handler om å styrke bevistgjøring i forhold til menneskehandel og bidra til at enkeltslavene som fines rundt i hele verden får tilbake sin frihet.

I Drammen er det representanter for Hillsong og Baptistkirken som har stått for gjennomføring av Walk for freedom. 2018 var andre året i Drammen. I stillhet skred det sortkledde følget gjennom byens sentrum. Det var sterkt å se hvordan det lange folketoget ble lagt merke til mens en gikk. 107 mennesker deltok, fra de yngste i barnevogn til oldemor på over 80 år.

– I dag har jeg gått for frihet sammen med mennesker fra 13 byer i Norge og hele 50 land i verden. Hvorfor gikk jeg?, spør Geta Sigland som ledet aksjonen i Drammen og fortsetter:

– Det finnes 40.3 millioner menn, kvinner og barn i fangenskap verden over. Det vil si at det også finnes mer enn 40.3 millioner grunner til å bruke min stemme i mot slaveriet! Hver 30 sekund blir et nytt mennesker som er offer for slaveri!!!

– I dag deltok jeg på Walk for freedom i Drammen. Selve vandringen tok 35 minutter, og jeg tenkte mens jeg gikk at hvert 30. sekund er det et nytt menneske som blir offer for menneskehandel. Dette betyr at det i løpet av marsjen var 70 personer som ble ofre som jeg gikk for akkurat der og da!

– Jeg gikk for disse, og for de andre 40 millioner i hele verden.  Dette var noen av de viktigste skrittene jeg har tatt, og jeg håper at dette vil gjøre en forskjell i Norge og i hele verden, sier Sigland og minner om Martin Luther King, Jr sin uttalelse: «The greatest tragedy is not the brutality of the evil people, but the silence of the good people.»  sier Geta Sigland som ledet aksjonen i Drammen og avslutter slik:

– Så, det utfordrer meg virkelig, å se mennesker som rammes av urett på denne måten. Jeg kan ikke la være å engasjere meg.

I fjor deltok det 63 mennesker i aksjonen i Drammen. Det var mange nok til å danne en ganske lang rekke. Den gang sa Geta Sigland at målet i 2018 var en dobling. Det greide en nesten med 107 deltakere.

I tillegg til aksjonen i Drammen var det Walk for freedom i 12 andre norske byer i går. Rundt i hele verden ble Walk for freedom markert i 50 land og tilsammen 600 byer. Det er litt tidlig å vite hvor mange deltakere det var, men i fjor stilte 70.000 mennesker opp verden rundt.

Taushet taler sterktI Drammen har Geta Sigland og resten av arrangementskomiteen allerede begynt å planlegge for neste år. Flere menigheter og organisasjoner må bli engasjert, slik at bevistgjøringen i samfunnet styrkes.

Aksjoner som Walk for freedom handler om rettferdighet.

Skrevet i Uncategorized | Kommentarer er skrudd av for Taushet taler sterkt

Velkommen til julemesse!

Kvinneforum og Mannsgruppa inviterer til den tradisjonsrike julemessa fredag 24-lørdag 25. november

Fredag 24 er det åpent fra kl 15.00 til 18.00, og lørdag 25. kl 10.00.-14.00. Det blir salg av håndarbeid, lotteri, åresalg og julekaker. Kaféen er åpen med mulighet for både varm og kald mat, og ikke minst godt fellesskap.

Velkommen til julemesse i Baptistkirken!

Skrevet i Uncategorized | Kommentarer er skrudd av for Velkommen til julemesse!

«Livet-Døden-Troen»

16406490_1351693821569828_3134184793130651632_nUtfordrende tema og sterk historie på kirkekvelden søndag 12. februar kl 19.00.

 Vi får besøk av Ruben Eiksund, mangeårig lærer på Holtekilen folkehøgskole, som i samtale med Fred Habberstad, pastor i Oslo 1. baptistmenighet, forteller åpent og ærlig om tro, tvil og håp i møte med livstruende sykdom. Det er som vanlig rom for spørsmål og kommentarer og også bevertning underveis.
Kirkekveld i baptistkirken er åpent for alle! Velkommen!

Skrevet i Informasjon | Kommentarer er skrudd av for «Livet-Døden-Troen»

Velkommen til julemesse

15107272_1263353097019907_3158277524193937353_n
Vi åpner kl 15.00 fredag 18. november og kl 10.00 lørdag 19. november.
Salg av håndarbeider, åresalg, julekaker, stort lotteri med trekning lørdag, kafeteria.
Gjør unna julehandelen allerede nå.

Velkommen til julemesse i Baptistkirken.

 

 

 

Skrevet i Informasjon | Kommentarer er skrudd av for Velkommen til julemesse

Kirkekaffe på Krok

Krok hytta fra veienHvorfor ikke delta på kirkekaffe på Krok hos Torunn og Billy søndag 5. juni?

Det serveres kaker og kaffe. Grillmat og eventuell annen mat tar en med etter behov.

Aktiviteter for liten og stor.

Felles avreise fra Baptistkirken etter gudstjenesten.

For åpning av bommen ringer du Billy på nummer 900 83 050.

Krok kirkekaffe folk soler seg

Skrevet i Informasjon | Kommentarer er skrudd av for Kirkekaffe på Krok